מתכננים לטוס לסין ולהנות משלל הנופים המרהיבים, הפסטיבלים הססגוניים, הארכיטקטורה המיוחדת וממגוון עצום של טעמים.
חיפשתם טיסות זולות לסין ומצאתם טיסה במחיר מציאה, הכל נפלא. אך רק רגע…
לפני שטסים לסין כדאי לוודא שיש ברשותנו את כל המסמכים הנדרשים בכדי להיכנס לסין.
במדינות רבות יש מדיניות ויזה שמכתיבה את כללי הכניסה והשהייה במדינה. כך גם לסין.
המידע שלהן יפרט עבורכם את תהליך הוצאת ויזה לסין.

סוגי ויזה לסין

ממשלת סין מנפיקה סוגים שונים של ויזות. ניתן לצפות בכל סוגי הוויזות השונות לסין בקישור שבאתר השגרירות הסינית.
אך עבור אזרחים ישראלים שמעוניינים לבקר בסין כנראה שהוויזות הרלוונטיות הן: ויזת תייר, וויזת עסקים, וויזת סטודנט וויזת מעבר.
הקונסוליה הסינית מנפיקה ויזות ללא הגבלת כניסות רב לתקופה של עד 10 שנים או עד מועד פקיעת תוקף הדרכון (המוקדם מבניהם).

ויזה מסוג L – ויזת תייר

ויזת L היא ויזת תייר המיועדת למי שאינם אזרחי סין המגיעים לסין לביקור מסיבות תיירותיות, ביקורים או עניינים אישיים אחרים.
תוקפה של ויזת תייר היא ל-3 חודשים מרגע הנפקתה והיא מקנה לכם את האפשרות לשהות בסין למשך 30 יום.

ויזה מסוג F – ויזת עסקים

ויזת F היא ויזת עסקים המיועדת למי שאינם אזרחים סינים המגיעים לסין למטרות עסקיות כגון: פגישות עסקיות, מחקרים, הרצאות, התמחויות לתקופה של עד חצי שנה ועוד.

ויזה מסוג X – ויזת סטודנט

ויזה X היא ויזת סטודנט המיועדת לתושבים זרים המגיעים לסין למטרות לימוד או תקופות התמחות שאורכות מעל חצי שנה.

ויזה מסוג G – ויזת מעבר

ויזה X היא ויזת סטודנט המיועדת לתושבים זרים המגיעים לסין למטרות לימוד או תקופות התמחות שאורכות מעל חצי שנה.

ויזה G היא ויזת מעבר המיועדת לאזרחי מדינות זרים הטסים בטיסות קונקשיין ונדרשים לנחות בשדה תעופה בסין לצורך מעבר לטיסת המשך.
מדובר רק על חניות ביניים שאורכות מעל 24 שעות או שהנוסע צריך לצאת משדה התעופה.

המסמכים הנדרשים להוצאת ויזה לסין

  • על פי המידע הנוכחי שבאתר שגרירות סין (נכון לאוגוסט 2019) מבקשי הויזה הסינית נדרשים להציג את המסמכים הבאים:
  • דרכון בתוקף לפחות לתקופה של חצי שנה וצילום של המידע בדרכון עם התמונה.
  • טופס בקשת ויזה מתאים בהתאם לסוג הוויזה שאתם מעוניינים בה ותמונת פספורט.
    את הטופס יש למלא בשלמותו ותמונת הפספורט צריכה להיות צבעונית, ראש חשוף (ללא כובע וכדומה), ולהציג את הפנים במלואם.
  • במקרים של בקשות ויזה שלא במדינת האם, יש צורך יש צורך באישור על שהות חוקית במדינה בה מבקשים ויזה.
    זאת אומרת ישראלים שחיים בחו"ל ומגישים בקשה לוויזה במדינה בה הם חיים צריכים להציג אישורים של ויזה שהייה או כל מסמך אחר שמעיד ששהותם במדינה זו היא חוקית.
  • מי שקיבל בעבר ויזה לסין אך חידש את הדרכון שלו והוויזה לא מצויה בדרכון החדש, צריך להציג צילום של הדרכון הישן המכיל גם את המידע של הדרכון עם התמונה וגם את הדף בו נרשמה הוויזה הקודמת.

מסמכים נוספים לקבלת ויזה

לסוגי הויזות השונות יש צורך בהצגת מסמכים ואישורים שונים.
כך לדוגמה עבור ויזת תייר מסוג L יש צורך בכרטיס טיסה הלוך ושוב, אישורים על הזמנת מלון או מכתב הזמנה מגורם כלשהו בסין.
מכתב ההזמנה צריך להכיל את הפרטים הבאים:

  • מידע על מבקש הויזה (שם מלא, מין, תאריך לידה וכדומה).
  • מידע על הביקור המתוכנן (זמני הגעה ויציאה, מקומות ביקור וכדומה).
  • מידע על המזמין (שם, מספר טלפון, כתובת, חותמת רשמית וחתימה של הנציג הרשמי או של האדם המזמין).

מסמכים אלו ומכתב הזמנה נדרש גם לצורך הוצאת ויזת עסקים מסוג F.
עבור ויזת מעבר יש צורך בכרטיס עם תאריך ומושב מאושר למדינת היעד.

תהליך הוצאת ויזה לסין

לאחר שהכנתם את כל המסמכים הנדרשים ומילאתם את הטפסים הנחוצים, אתם צריכים להביא את כל המסמכים אל המחלקה הקונסולרית של שגרירות סין בישראל.
בעת מסירת המסמכים תקבלו אישור אותו תדרשו להציג בעת איסוף הוויזה.
את שעות העבודה של המחלקה הקונסולרית הסינית ניתן לראות כאן.

אתם גם יכולים להשתמש בסוכנות נסיעות מורשה שתגיש את המסמכים עבורכם תמורת תשלום נוסף.
הליך הוצאת הוויזה אורך כ-4 ימי עסקים ובקשות דחופות לוויזה ניתן לקבל בתוך יום אחד.
איסוף הוויזה נעשה רק ע"י סוכנויות מורשות המצוינות בקישור הזה.

עלות ויזה לסין לישראלים היא 100 ש"ח ועלות הוצאת ויזה דחופה לסין תהיה בתוספת 100 ש"ח נוספים.
המחירים אינם כוללים שירותים שניתנים ע"י הסוכנויות להגשת בקשה לוויזה ולאיסוף המסמכים.
ההמלצה שלנו היא להשתמש בשירותי חברת אמסלם טורס המספקים שירות הגשת בקשה להוצאת ויזה לסין.

מתכוונים לטוס לחו"ל לחופשה או טיול?
להלן מידע שיעשה לכם סדר בבלאגן שנובע מההתרגשות שביציאה לחו"ל.
בכתבה זו תמצאו צ'ק ליסט של סידורים לפני טיסה לחו"ל שיהפכו את היציאה לחופשה שלכם ליותר מאורגנת ומסודרת.

בדיקת דרכון בתוקף ותקינותו

אחד הדברים החשובים שאתם צריכים לבצע כאשר אתם עורכים סידורים לפני טיסה לחו"ל הוא בדיקת הדרכון.
בדקו שהדרכון שלכם בתוקף הנדרש ממדינת היעד.
מרבית המדינות דורשות שהדרכון יהיה בתוקף לפחות חצי שנה לפני מועד פקיעתו אך ישנן מדינות שבהן הדרישות יהיו שונות.
חשוב לוודא עם סוכן הנסיעות שלכם את דרישות תוקף הדרכון במדינת היעד אליה אתם טסים.
אם אתם טסים עם הילדים כדאי גם לבדוק אם תוקף הדרכון שלהם מתאים לנדרש.
על מנת להמנע מעיכובים מיותרים כדאי שתבדקו שמצבו הפיזי של הדרכון שלהם הוא תקין, ללא קרעים, מספר עמודים שלם וללא כל מדבקות מיותרות.
מלבד הדרכון חשוב להביא תעודה מזהה נוספת כמו לדוגמה רישיון נהיגה.

האם יש צורך בוויזה?

במדינות רבות יש צורך במסמכים נוספים מלבד דרכון מסע, בכדי לאשר את כניסתם של אזרחים ישראלים למדינה.
כדאי לבדוק אם קיימים במדינת היעד דרישות למסמכים נוספים ואילו הם.
ניתן לעשות זאת בקישור הזה

צו עיכוב יציאה מישראל

לא מעט ישראלים חוו את החוויה הקשה של להגיע לנמל התעופה עם כרטיס טיסה ביד ופתאום הם מגלים שיש נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ.
הסיבה השכיחה ביותר לצווי עיכוב יציאה מהארץ היא הליכי גירושין וכמובן שגם חייבים בהוצאה לפועל עשויים למצוא את עצמם ללא אפשרות לצאת מהארץ.
אתם יכולים לבדוק אם יש לכם צו עיכוב יציאה מהארץ במענה טלפוני של רשות האוכלוסין וההגירה 3450*

בדקו אזהרות מסע ליעדים השונים

בדקו באתר של המטה לביטחון לאומי שמדינת היעד שלכם בטוחה לנסיעה.
ניתן לבדוק את אזהרות המסע לגביי היעדים השונים בקישור הזה.

חיסונים וטיפול מונע

אחד הדברים החשובים בטיסות ליעדים אקזוטיים, כדאי שתבדקו קודם אם יש צורך בחיסונים או בטיפול מונע כלשהו.
חשוב להערך לכך כ6 שבועות לפני הטיסה משום שישנם חיסונים הניתנים כסדרה של חיסונים לאורך תקופת זמן.
מידע בנושא ניתן לקבל במרפאות מטיילים.
להלן קישור של רשימת מרפאות מטיילים במשרד הבריאות.

קניית כרטיס טיסה

כאשר אתם רוכשים כרטיס טיסה בצעו חקר שוק שיאפשר לכם לאתר את הטיסה הזולה ביותר שמתאימה לצרכים שלכם.
המלצה שלנו היא לרכוש את כרטיס הטיסה כמה שיותר מוקדם ולנסות לאתר טיסות זולות באתר של אמסלם טורס.
עם רכישת כרטיס הטיסה ודאו שהפרטים המופיעים על גביי כרטיס הטיסה והזמנת המלון הם אותם הפרטים שלכם כפי שנרשמו בדרכון.
חוסר התאמה בשמות עשויה לגרום לעיכובים ובעיות מיותרות.

ביטוח נסיעות לחו"ל

ביטוחי הבריאות הרגילים אינם תקפים מחוץ לגבולות מדינת ישראל ולכן על מנת להיות מכוסים ממקרים של הוצאות רפואיות בחו"ל, יש צורך בביטוח נסיעות לחו"ל עם כיסוי ביטוחי מתאים.

גיבוי מסמכים חשובים

גבו מסמכים חשובים כגון:

  • דרכון
  • רישיון נהיגה
  • כרטיס אשראי
  • פנקס חיסונים
  • פרטי הביטוח

טלפונים חשובים למקרי חירום

הכינו רשימת מספרי טלפון חשובים כגון: שגרירות ישראל, סוכן הביטוח, סוכן נסיעות וכדומה.

תכננו מה אתם עושים ביום הראשון

בצעו תכנון של העברה מנמל התעופה למלון בלילה הראשון.

זהו כל מה שנותר לכם זה לחכות בציפיה לטיסה שתביא אתכם לחופשה המיוחלת.
תהנו 🙂